Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012

Carine Roitfeld και MAC


Μακιγιάζ σήμερα το θέμα Ladies, γιατί "έβαλε το χεράκι της" στα MAC η Carine Roitfeld και αν και κυκλοφορούν ήδη, μόλις χθες κατάφερα να τα δω από κοντά.
 (Πρώτα απ'όλα, να παρατηρήσω βλέποντας σήμερα το λιμάνι, τελικά, θα έχουμε φθινόπωρο). 

Παρά τις αδιάκοπες δεήσεις όλων των frosen yogurt boutique owners, οι οποίοι εξουδετέρωσαν τους δύο πρώτους μήνες του, το φθινόπωρο ήρθε, και μαζί του ήρθε η ανάγκη να αφήσουμε στην άκρη τα bronzers και να ψαχτούμε με το νέο μακιγιάζ.)
Ευτυχώς για όλες μας, η fashion icon Carine, editor- in- chief της Γαλλικής Vogue μέχρι το 2011, υπογράφει μια σειρά,την οποία θεωρώ απαραίτητη και ασφαλή 100%.

Πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο make up, που θα σου μάθει να μακιγιάρεσαι, θα σου δώσει τα basics στην καλύτερη δυνατή σύσταση που φτιάχτηκε μέχρι σήμερα από την εταιρεία και έτσι με τίποτα δε θα κάνεις φάουλ αγορά. Αυτό εννοώ ασφαλή.

Η σειρά της λοιπόν, αποτελείται από 22 διαλεγμένα MAC προϊόντα, 8 από τα οποία είναι καινούρια. Ποια ξεχώρισα:

Πρώτο και κυριότερο το Full face kit "Desert Camouflage" (48.50 ευρώ):

Το κάτω επίπεδο κρύβει ένα κρεμώδες φυσικό ρούζ/bronzer, αυτό ακριβώς που έψαχνα για αυτή την εποχή. Πάνω του, στο συρόμενο σύστημα, διαλέγει για εμάς 4 σκιές με σατινέ φινίρισμα και ανεπανάληπτες αποχρώσεις. 

Λάτρης η ίδια του smokey μακιγιάζ για τα μάτια, με προκαλεί να  επανεντάξω στο μακιγιάζ μου το smokey, το οποίο ελαφρώς βαρέθηκα τα τελευταία χρόνια, για να είμαι ειλικρινής...
Μη φανταστείτε ότι το πετυχαίνει, δίνοντας μου τολμηρά smokey και fashion week ακρότητες. Μου δίνει αυτά που ψάχνω χρόνια ως το ιδανικό καφέ, τα σωστά μπεζ και το στρωτό  μαύρο. 

Άλλο φανταστικό που εντόπισα στη σειρά της είναι το μολύβι ματιών, Kohl Powder Eye Pencil Feline (15.50 ευρώ)

 Μαύρο σαν πίσσα, έντονο όσο κανένα άλλο, με σύνθεση πούδρας. Μόλις το δοκιμάσεις, ξεχνάς για πάντα τα λαμέ υγρά μολύβια, που νιώθεις ότι δεν βάφουν. 
Το μολύβι φρυδιών επίσης, εξαιρετικό. Λέγεται Βrunette (16.50 ευρώ), είναι ένα μηχανικό μολύβι σε γκρι καφέ απόχρωση με λεπτή μύτη, για να βάφει με ακρίβεια.

Η Carine άλλωστε, διατηρεί "φυσικό" άβγαλτο look στα φρύδια της, κάτι πολύ δύσκολο να πετύχεις, χωρίς να δηλώσεις απεριποίητη. Ένα τέτοιο μολύβι, επιλεγμένο από την ίδια, βοηθάει πολύ στο σχηματισμό όμορφων, νεανικών φρυδιών.  

Οι βλεφαρίδες έπειτα, σημαντικές, σύμφωνα με την καλαίσθητη Carine. Εντάσσει στη σειρά της το No 49 (14.00 ευρώ). 


Είναι limited edition, μεμονωμένα, έντονα βλεφαριδάκια και η make up artist στο κατάστημα της MAC μου συστήνει 3, στις άκρες κάθε ματιού. Έτσι, το smokey μακιγιάζ μου θα δείξει πιο sexy dramatic.

Έχει προβλέψει και για τα νύχια μας όμως, η image maker Carine. Kαι μας δίνει 2 νέες αποχρώσεις, μια υπόλευκη και μια κοκκινόμαυρη, ακριβώς όπως αυτές που αναζητώ, κάθε φορά που βαριέμαι τα "χρωματάκια".


 Βέβαια, ο extended καλοκαιρινός καιρός, αποπροσανατόλισε την προσαρμογή του γούστου μου στο φθινόπωρο και να'μαι, μπροστά στα χρώματα της Carine, έχοντας τα νύχια μου βαμμένα σε μια απόχρωση της ESSIE, "carousel κάτι"...Ευτυχώς, με το που θα δείτε αυτά τα βερνίκια, θα επαναπροσδιορίσετε το good taste, μονομιάς !

H σειρά έχει όπως αναμενόταν και ένα εκκεντρικό στοιχείο. Αυτό είναι τα stencils αστεράκια που "φοράς", βάφοντας το κέντρο τους με μολύβι, ή σκιά. Εννοείται, επίσης limited edition.



Κλείνοντας, να σας πω ότι η επίσης limited σειρά της MAC, "MARILYN MONROE", διαδόθηκε εξαιρετικά γρήγορα στις πελάτισσες της εταιρείας παγκοσμίως και τα περισσότερα από τα είδη της, έγιναν sold out αμέσως. Δεν θα σας την περιγράψω,υποθέτω φαντάζεστε πόσο glamorous είναι μια συλλογή inspired by Marilyn! 

Ρίξτε μια ματιά στο ελληνικό site της MAC, www.maccosmetics.gr και ανακαλύψτε τη. Σκέφτομαι απλώς, γιατί να επενδύσω σε ένα icon, που εάν ζούσε σήμερα, δε γνωρίζουμε τι είδους icon θα ήταν; Προσωπικά θα μιμηθώ το υπάρχον, super stylish icon Carine Roitfield, που στα 57 της σήμερα (ναι, καλά διαβάσατε!), με εμπνέει όσο λίγες. 

Βέβαια,σας γράφω κι αυτό: η sexy, λαϊκή τραγουδίστρια Πάολα που έτυχε να κάνει shopping μαζί μου στα MAC, ούτε μια ματιά έριξε στην καφέ/γκρι/ματ σειρά της ταπεινής editor Carine.Διάλεξε στα γρήγορα ότι "Marilyn" βρήκε διαθέσιμο και αποχώρησε περήφανα. 

Δεν ξέρω αγαπητές μου, όπως έχουμε ξαναπεί, 

I report, you deside !