Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012

Μαλλιά Victoria's Secret

Όταν διατηρείς τα μαλλιά σου μακριά, κάποιο από τα χτενίσματα που θα θελήσεις να δοκιμάσεις πάνω σου, είναι αυτό με τη μασιά, ή σίδερο, ή όπως αλλιώς το λέτε, ανά περιοχή της Ελλάδας. Μιλάω για τα τέλεια σπαστά μαλλιά, με όγκο μόνο στα σημεία που χρειάζεται, με κίνηση και αέρα boho τύπισσας. Ε, λοιπόν, μέχρι να τελειοποιήσω το χτένισμα μόνη μου, μου πήρε μια διετία. Και μερικά εκνευρισμένα λουσίματα, αμέσως μετά το κομμωτήριο...
Για να εξηγήσω καλύτερα αυτό που μου αρέσει, θα χρησιμοποιήσω supermodels που επιλέγονται κάθε χρόνο - χωρίς casting πια -, για το show της Victoria Secret . Αυτές είναι βλέπετε, οι χαρακτηριστικές εκπρόσωποι του hair & make up στιλ είμαι "super γκόμενα". Ή αλλιώς του hair & make up στιλ "what a man wants"...Το καταπληκτικό είναι ότι αυτά τα μαλλιά, μπορούν να μεταμορφώσουν και καθημερινά κορίτσια σε πολύ όμορφες γυναίκες. Aπολαύστε !

VICTORIA'S SECRET 2012, backstage.


Μπροστά του κάθε hair stylist εκτός από σεσουάρ , είχε στη διάθεση του 3 μασιές διαφορετικού πάχους, 3 βούρτσες διαφορετικού πάχους και 3 προϊόντα styling. Στρώνετε λοιπόν, τα δικά σας beauty gadgets μπροστά σας, κλέβετε το  πολύμπριζο που χρησιμοποιεί ο καλός σας για computer, φαξ κτλ και ξεκινάτε. Το πρώτο που βάζουμε στα νωπά μαλλιά μας είναι το Glass Look 01, της Redken ( www.redken.gr, 18 ευρώ περίπου ). Aυτό το διάφανο προϊόν, θα σας θυμίσει τις σιλικόνες που μας πρότειναν στα κομμωτήρια, πριν μια δεκαετία. Είναι κάτι τελείως διαφορετικό όμως, καθώς θα συμβάλει στη πρωτοφανή λάμψη και λείανση των μαλλιών σας. Όσες έχετε ανταύγιες θα εκπλαγείτε με το anti frizz εφέ. 
Μετά από αυτό, ισιώνουμε ελαφρώς τα μαλλιά με στρογγυλή μεγάλη βούρτσα, κάνουμε φορμάρισμα λοιπόν, για να χρησιμοποιήσουμε και όρο κομμωτηρίου. Στις φράντζες χρησιμοποιούμε μικρότερη βούρτσα και φροντίζουμε να έχουμε τα μαλλιά κοντά στο μέτωπο είτε θα χωρίσουν στη μέση, είτε στο ένα πλάι. 
Και τώρα η ώρα του καυτού σίδερου. 






Χωρίζουμε τα μαλλιά σε χοντρές τούφες τις οποίες ψεκάζουμε λίγο πριν τυλίξουμε στη μασιά με ένα ειδικό hair spray. Δικό μου tried & tested είναι το Shaper της Sebastian ( υπολογίστε περίπου 18-20 ευρώ, κυκλοφορεί και σε νέα συσκευασία www.sebastianprofessional.com ). Αυτή η "λακ" χρησιμοποιείται 25 χρόνια στο fashion stage και παραμένει σταθερά αγαπημένη, γιατί είναι brushable. Δηλαδή βουρτσίζεις και δεν αφήνει ίχνη, απλώς "κρατάει", εντελώς φυσικά. 
Η επιτυχία τώρα του χτενίσματος, έγκειται στον τρόπο που θα τυλίξεις τα μαλλιά στο σίδερο. Το μυστικό είναι να προβλέψεις τη φορά του σπασίματος και να κρατήσεις ανάλογα τη μασιά. Ακόμη, για πιο cool αποτέλεσμα, τυλίγεις μόνο μέχρι το ύψος των αφτιών και αφήνεις ελεύθερη την άκρη. Mετά, συγκρατείς τις τούφες του frame, δηλαδή αυτές γύρω από το πρόσωπο, με χαρτομάντηλο και κλιπ. Περιμένεις υπομονετικά, περίπου μισή ώρα και τέλος βουρτσίζεις ! Δεν βγαίνεις από το σπίτι χαρούμενη, με μπούκλες σαν τo greek symbol μέδουσα... 

ΤΑΚΕ Α LOOK !

Όση ώρα περιμένετε να "κρυώσουν" τα μαλλιά σας, ασχοληθείτε με το μακιγιάζ σας. "No time to lose" !


Κάπως έτσι σας αφήνουν στα περισσότερα ελληνικά κομμωτήρια λέγοντας σας, "έτοιμη αγάπη μου και θα κρατήσουν μία εβδομάδα !( = τέλεια...πλήρωσες για να ταλαιπωρήσεις τα μαλλιά σου και να φαίνεσαι παραφτιαγμένη κοκόνα ...Είπε κανείς ότι θέλω να κρατήσουν μια εβδομάδα;;;;; θα τα λούσω μεθαύριο το πολύ for God's sake! )
Στην παραπάνω φωτογραφία, προσέξτε την πλακέ βούρτσα με τη φυσική τρίχα. Το βούρτσισμα με μια τέτοιου είδους βούρτσα είναι must μετά τη μασιά.


before....
...after !!!
Tέλος, για την καλύτερη διάρκεια της φωτεινότητας του χρώματος και μια αίσθηση πιο μαλακών και "βρώμικων" μαλλιών που θα δώσουν ακόμη πιο επίκαιρο στιλ μετά από όλα αυτά, ψεκάστε με το γαλλικό σπρέι "Okara leave on conditioner" της γαλλικής εταιρίας φυτικών προιόντων Rene Furterer.( www.renefurterer.com, στην Ελλάδα πωλείται σε επιλεγμένα Hondos Center, www.hondoscenter.gr και σε φαρμακεία ). Ξέρετε ποια το φοράει;;; H Jennifer Aniston. That's a good info, isn't it??  ! 


GOOD LUCK GIRLS, ΠΙΑΣΤΕ ΔΟΥΛΕΙΑ, ΑΞΙΖΕΙ  :-)