Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011

BE MY GUEST

Οι καιροί είναι μίζεροι. Όσο κι αν προσπαθείς να αποδράσεις, μπλεγμένος είσαι, απλά και μόνο ως κάτοχος ελληνικού διαβατηρίου...Δεν θα αναφερθώ παραπάνω, στο facebook αναφέρεστε όλοι καθημερινά στους πολιτικούς, στο καθεστώς, θα έλεγα ότι έχει γίνει ο τοίχος που θα γράφαμε κάποτε με σπρέι..

Λογικό,τώρα δεκάδες μάτια μπορούν να τσεκάρουν σε δευτερόλεπτα τον τοίχο μας εκεί στα τρία w, δίνοντας του συγκριτικό πλεονέκτημα και αφήνοντας στους λίγους ξεχασμένους, τους τοίχους των κτιρίων...

Εδώ πάλι, στην dreamland  των παλιών μου Louboutin, αν και προσαρμοστήκαμε στο new era, θα συνεχίσουμε να ψάχνουμε για ομορφιά και στιλ, όπως και να χει. 

Σήμερα ας πούμε, θα μιλήσουμε για φιλοξενία. Από τη μεριά του οικοδεσπότη. Αυτού που καλά θα κάνει να ανοίξει το σπίτι του για να δεχτεί φίλους, ή συνεργάτες, ώστε να γλιτώσουν - οι φίλοι -, κάποια χρήματα. Την επόμενη φορά που θα φιλοξενήσουν αυτοί, θα κερδίσει αυτός (ο οικοδεσπότης ). Και η ζωή εν καιρώ κρίσης συνεχίζεται, με όλους να αλληλοβολευόμαστε και με ακόμη και τους privacy maniacs να βάζουν νερό στο κρασί τους...
"Ευχαριστώ αγάπη μου, αλλά εμείς θα μείνουμε σε ξενοδοχείο...δε θέλει ο Γιώργος να σας ενοχλήσουμε" που σήμαινε, 
"Εμείς αγάπη μου θα μείνουμε σε ξενοδοχείο, γιατί θέλουμε να κάνουμε ανενόχλητοι σεξ ως το πρωί και για να μη μας ξυπνήσει ο σκύλος σου που θα θέλει βόλτα στις 8".

Σήμερα η στιχομυθία έχει ως εξής: 
"Δε θα ήταν τέλεια να μείνουμε όλοι μαζί, να περάσουμε super, να χαρούμε λίγο και το σκυλάκι σας;;;
Φυσικά οι έξυπνοι καταλάβατε ότι δε μιλάμε για κολλητούς, μιλάμε για καλούς γνωστούς με προοπτικές ! Στους καρδιακούς φίλους ακολουθούμε τα παρακάτω tips για να ομορφύνουμε τη ζωή μας, οργανώνουμε όμως κάτι σαν εκδρομή inhouse, π.χ. κοιμόμαστε μαζί στο μπαλκόνι μέσα σε sleeping bag και ότι άλλο σκαρώσουμε παρέα 
:-))))))
Πάμε λοιπόν, 
Όλα τα style tips για να γίνετε η οικοδέσποινα που μένει αξέχαστη !:
Kαταρχήν βρείτε (!) έναν χώρο στο σπίτι σας που κλείνει με πόρτα, αφαιρέστε όλα τα αντικείμενα που δε θα συναντούσατε σε δωμάτιο ξενοδοχείου, (π.χ. απλώστρα ρούχων) και ξεκινήστε έχοντας αυτό ως βάση. Σίγουρα θα χρειαστούν: κρεβάτι queen μεγέθους, κομοδίνο, καρέκλα και κρεμάστρες, εντός, ή εκτός ντουλάπας. Και τώρα όλα τα glamorous extras που κάνουν ένα stapaliamoulouboutin κορίτσι so special !

1.Στρώνουμε το κρεβάτι με άσπρα, φρεσκοπλημμένα καλοσιδερωμένα σεντόνια ψεκασμένα με αιθέριο έλαιο λεβάντας...( μη ξοδευτείτε για πανάκριβα linen, τα λευκά του IKEA είναι super ;-)
2. Τοποθετούμε ,διπλωμένες με χάρακα,  προς χρήση λευκές πετσέτες, τις πιο παχιές που διαθέτουμε. Για ακόμη καλύτερες εντυπώσεις κρεμάμε μέσα στην - άδεια και καθαρή- ντουλάπα του δωματίου, λευκά μπουρνούζια σε ξύλινες βαριές κρεμάστρες, βάζουμε τα μανίκια στις τσέπες και δένουμε  τις ζώνες σε φιόγκο.

3. Στο κομοδίνο δίπλα στο κρεβάτι τοποθετούμε στρατηγικά αντικείμενα που πιθανόν θα χρειαστεί ο καλεσμένος μας. Αυτά και μόνο αυτά. Εξαφανίστε τις κορνίζες με τις καλοκαιρινές φωτογραφίες σας και κρύψτε το προσωπικό σας ημερολόγιο,ατζέντες, χαρτάκια, το VIΧ...Χρήσιμα και chic μπορεί να φανούν, ένα ξυπνητήρι, ένα κερί με μυρωδιά λευκών λουλουδιών, μια κανάτα με νερό και τα τελευταία περιοδικά, ή βιβλία ολίγων σελίδων, ανάλογα με το προφίλ του καλεσμένου.

www.crateandbarrel.com
4. Μην παραλείψετε τη μουσική επένδυση στο guest room που σκηνοθετείτε. Ένα cd player και cd που ξέρετε θα αρέσουν στον φιλοξενούμενο μπορούν να συμβάλουν, κάνοντας ατμοσφαιρικό και το πιο βαρετό δωμάτιο. Aν βρίσκεται πιο ζωηρή την ιδέα του ραδιοφώνου, το πιο stylish αντικείμενο που μπορείτε να τοποθετήσετε στο εν λόγω δωμάτιο, είναι το κλασσικό κι αγαπημένο των διακοσμητών, tivoliaudio
5. Προσωπικά, θέλω να έχω τη δυνατότητα να πιω ή να μυρίσω ένα espresso οποιαδήποτε ώρα της ημέρας,ή της νύχτας. Αυτό θα ήθελαν και οι φίλοι μου, τους ξέρω ! Για την ικανοποίηση αυτής της ανάγκης, υπάρχουν οι μηχανές με τα καψουλάκια. Leader της αγοράς είναι η nespresso. Yπάρχουν όμως και πολλές άλλες και ευτυχώς για εμάς, φθηναίνουν μέρα με την ημέρα και γίνονται πιο προσιτές σε μεγαλύτερη μερίδα coffee lovers :-)
99 ευρώ,  www.nespresso.gr

6. Μερικές λεπτομέρειες ακόμη που κάνουν τη διαφορά θα ήταν, ένα ποιοτικό μπλοκ σημειώσεων και ένα μολύβι με μυτερή μύτη, ή μάλλον μια ασημένια, ή δερμάτινη μολυβοθήκη, γεμάτη υπέροχα μονόχρωμα μολύβια,
7. Και μια ακόμη δόση pampering ! Eτοιμάστε ανάλογα με το βαθμό φιλαρέσκειας του/της φιλοξενούμενης ένα πολυτελές spa kit 
Bulgari "Au the blanc"unisex perfume collection

8. Φροντίστε επίσης να έχει στη διάθεση του / της hair dryer και μικρό, αλλά καλής ποιότητας σίδερο γιατί μπορεί να έχει αϋπνίες και να θελήσει να φρεσκάρει κάποιο ρούχο,αλλά και ένα μικρό sewing kit μήπως κάποιο κουμπάκι θέλει ράψιμο, 
9. ενώ μην ξεχάσετε να αφήσετε σε περίοπτη θέση μερικά από τα καλύτερα εμπορικά σοκολατάκια που μπορείτε να βρείτε 
FINALLY, αν καταφέρετε να τοποθετήσετε σε μια ταπεινή γωνίτσα, ένα λαπτοπάκι για να μπορεί ο special guest να μιλήσει μέσω skype, να ευχηθεί μέσω facebook και να κάνει και καμία δουλίτσα απαντώντας στα mail του, τότε, πραγματικά είστε η καλύτερη οικοδέσποινα ever ! 

Το θέμα είναι πώς θα φύγει ο special guest, όταν εσείς θυμηθείτε την κλασσική ελληνική παροιμία που λέει ότι ο μουσαφίρης  είναι σαν το ψάρι, όριο του είναι οι τρεις μέρες...Don't worry, μόλις αρχίσετε να δείχνετε διάθεση περικοπών των λούσων, θα αποχωρήσει ευγενικά για να μείνει με τη γλύκα. Hopefully & Fingers Crossed !

A, να μην ξεχάσω, σήμερα Τρίτη στη Θεσσαλονίκη μέσα στα πλαίσια του food festival, πολλά αν όχι όλα τα αγαπημένα μας εστιατόρια θα ετοιμάσουν μενού που θα στοιχίζουν 10 ευρώ / άτομο. 
Αυτό, για να φάμε όλοι έξω ! 
Δείτε ποια συμμετέχουν www.foodfestival.thessaloniki.gr.(Επιπλέον, όλοι οι τρελαμένοι με τη μόδα θα μπορέσουμε να εξοικονομήσουμε χρήματα, για να έχουμε την Παρασκευή κατιτίς παραπάνω, γιατί όπως ήδη θα είδατε, έρχονται τα Versace for H&M ! Θα σας γράψω πολύ σύντομα τι αξίζει, αύριο θα δω τη συλλογή από κοντά).