Τρίτη 17 Αυγούστου 2010

*Ενώ εσύ λιαζόσουν...

Αμέσως μετά τις 15 του Αυγούστου,  τελειώνει για εμένα το καλοκαίρι.
Μας απειλεί  καύσωνας, ακόμη άδειες παίρνει ο κόσμος, οι παραλίες είναι γεμάτες, αλλά μέσα μου τελείωσε...
Έχω την ανάγκη να συντονιστώ γρήγορα, να είμαι έτοιμη για το φθινόπωρο, που άλλωστε λατρεύω...Λένε ότι,  όλοι μας νιώθουμε όμορφα, όταν πλησιάζει ο μήνας που έχουμε γεννηθεί...Κι ενώ είναι μακριά ακόμη ο δικός μου μήνας, ο Νοέμβριος, μια ματιά έριξα στα καινούρια φθινοπωρινά ρούχα και παπούτσια και ευχήθηκα να έρθει γρήγορα το κρύο... 

Πολύ εύκολη η μόδα για αυτή τη σεζόν. Δεν θα χρειαστεί να αποστηθίσουμε το αγγλικό Harper's bazzar για να "πιάσουμε" τις τάσεις. Γνωρίζουν καλά οι σχεδιαστές τη διάθεση μας και δεν το κούρασαν. Απλά σχέδια και ποιοτικά. Να μπορούν να φορεθούν ξανά και ξανά...Αυτά θέλαμε, αυτά δημιούργησαν.
Φυσικά, όπως έχουμε ξαναπεί, το καλύτερο shopping στην αλλαγή της εποχής γίνεται κατ'αρχήν μπροστά στη ντουλάπα μας, παρουσία όλων των ρούχων κι αξεσουάρ που φυλάξαμε από προηγούμενες χρονιές...


ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΑΝΑΝΕΩΣΗ!


Household tips,
(the stylish cure for your winter wardrobe):
-πλένουμε τα πλεκτά μας με μυρωδάτα, ειδικά καθαριστικά, 
-στέλνουμε στο καθαριστήριο παλτό-σακάκια-παντελόνια-φούστες των οποίων οι οδηγίες γράφουν dry clean only,
-αναζητούμε ειδικό βαφείο που αναλαμβάνει να δώσει ένταση και βάθος στα ξεβαμμένα μαύρα τζιν μας και στα βαμβακερά μαύρα t-shirts  που έχασαν το χρώμα τους,
- διορθώνουμε φερμουάρ και ποδόγυρους στη μοδίστρα, αλλά  της ζητάμε επίσης να "φρενάρει" σχισίματα σε τζιν που άνοιξαν άσχημα, ή υπερβολικά,
- αλλάζουμε τακούνια σε παπούτσια και κάνουμε - επιτέλους - δύο ακόμη τρύπες σε εκείνη τη ζώνη που αγοράσαμε μεγάλη,
-βάφουμε μαύρη και σώζουμε την παστέλ δερμάτινη τσάντα που έχει πλέον φθαρεί, αλλά ΠΡΟΣΟΧΗ, επιλέγουμε έμπειρους βαφείς δερματίνων ειδών ( η δική μου εμπειρία λέει ότι, 1 τσάντα έφτιαξα σαν καινούρια και 2 κατέστρεψα με τα πειράματα μου...).


Fashion tips,
(reinvent your winter wardrobe!)
1. Χωρίζουμε τα ρούχα και αξεσουάρ μας σύμφωνα με το χρώμα και όχι με το είδος. Με αυτόν τον τρόπο θα δούμε τα πάντα με το μάτι του στιλίστα και θα τα συνδυάσουμε με μεγαλύτερο ενδιαφέρον.  Φέτος έμφαση θα πρέπει να δωθεί σε όλα τα καφέ, κανελί, μπεζ και τα υπόλοιπα γήινα που αγνοήσαμε πέρυσι, καθώς επανέρχονται στο προσκήνιο!

Επιπλέον, ο αιώνια αγαπημένος συνδυασμός των Ιταλών,
 καφέ + γκρι έγινε η βασική παλέτα στα χέρια όλων των σχεδιαστών και εν τέλη,----> των high street εταιρειών --->και άρα δικός μας!

2. Δίνουμε έμφαση στην απλότητα του συνόλου. Ξεχνάμε τα πολύ ροκ, τα πολύ έξαλλα και τα επιθετικά. Φοράμε βασικά, κλασσικά  κομμάτια, συνδυασμένα με άλλα βασικά, κλασσικά κομμάτια!
www.vogue.it    Natasha Poly

3. Φτιάχνουμε μια πλευρά της ντουλάπας μας σαν να ετοιμάζουμε βαλίτσα για ταξίδι στο βουνό!

Τι σημαίνει αυτό;
Ομαδοποιούμε ότι είναι μοχέρ, τα πολύ χοντρά ρουστίκ πουλόβερ και κασκόλ, τις γκέτες, τα μάλλινα κολάν, τα γάντια και τις κάπες. Παρέα τους βάζουμε, γούνινα και καστόρ γιλέκα, χνουδωτές μακριές ζακέτες και μποτίνια με κρεπ σόλες. Iδού η τέλεια ιδέα. Όλα αυτά που θα φορούσαμε σε μια χειμερινή απόδραση, τώρα θα φορεθούν καθημερινά, ως cozy casuals! Δεν μένει παρά να ευχηθούμε, χιόνια πολλά και θερμοκρασίες κάπου κοντά στο 0 !



4. Αφού οργανώσουμε τα υπάρχοντα μας, αγοράζουμε σοφά όλα τα extras. Σε περίπτωση ας πούμε που χρειάζεστε καινούριο πανωφόρι, το μεγάλο φαβορί  φέτος μοιάζει να είναι το sheepskin τζάκετ από τη συλλογή Burberry Prorsum που θα δείτε σε όλα τα περιοδικά αλλά και ήδη φορεμένο στις κούκλες της βιτρίνας των Burberry boutiques. 
Αν βέβαια δεν θεωρείτε έξυπνο να πληρώσετε  2,395 ευρώ για ένα aviator jacket ή αν δεν προλάβατε να τρέξετε μέσα στον Αύγουστο να το αγοράσετε (στο www.netaporter.com έγινε ήδη sold out ), ευτυχώς fashionistas darlings, πάντα θα υπάρχει εκεί έξω η φθηνή εναλλακτική.
 ...κι ενώ δεν πλησιάζει καν, την ανυπέρβλητη ποιότητα ενός Burberry jacket, το στιλάκι το έχει και η πιστωτική μας θα επιβαρυνθεί μόνο με 149,59 ευρώ... this is what i call smart fashion ;-) www.asos.com
Μια πρώτη γεύση την πήραμε.
 Σας περιμένω να επιστρέψετε μαυρισμένες, γυμνασμένες, ξεκούραστες και hopefully ερωτευμένες, στους ρυθμούς της πόλης!
*κι αν στο μεταξύ έχετε καμία κρυφή διεύθυνση για μετατροπές και επιδιορθώσεις σε ρούχα/τσάντες/παπούτσια, please share it να πιάσουμε ήδη δουλειά !