Τετάρτη 14 Ιουλίου 2010

*airport chic

Σε μία από τις τελευταίες φορές που ταξίδεψα αεροπορικώς, ξεχώρισα ανάμεσα στους  συνεπιβάτες μου, ένα νιόπαντρο ζευγάρι. Για την ακρίβεια καθόταν ακριβώς μπροστά μου. Πως το κατάλαβα το "νιόπαντρο";
QUIZ
A. Από τα παιχνιδιάρικα φιλιά και χάδια
B. Από το βλέμμα του χαρούμενου ξενύχτη 
Γ. Από τα μαλλιά της νύφης...
Όπως σωστά υποψιάζεστε η σωστή απάντηση είναι το Γ....
Με ένα χτένισμα παρόμοιο με αυτό της φωτογραφίας επιβιβάζεσαι στο αεροπλάνο;;;; Που πας βρε νύφη;;;(αρνητική χρήση της λέξης νύφη, νύφη όπως θα λέγαμε κατίνα). Κάνε βρε κοριτσάκι μου ένα λουσιματάκι στα γρήγορα μετά την πρώτη νύχτα γάμου..με τα κανταΐφια στο κεφάλι θα κάνεις το γύρο της Ισπανίας;;;και το  ρύζι που μπλέχτηκε ανάμεσα το κουβαλάς από το χορό του Ησαΐα;;; 
Anyway, αυτή η νύφη τσίτωσε τις κεραίες μου (!) και μόλις αποβιβαστήκαμε στο Βενιζέλος άρχισα να προσέχω τι φοράμε στο αεροδρόμιο και ποιο στυλ δείχνει όμορφο και cozy. Πρέπει να παραδεχτώ ότι, στην πλειοψηφία μας οι Ελληνίδες είμαστε υπερβολικά στολισμένες...




Mου θυμίσαμε κλώνους της Cher, ένα μείγμα λαμέ, τέξας, γκλαμουροκουκλάρας...
Ανάμεσα όμως σε πολλές τέτοιες, ξεχώρισα και μερικές υπέροχες γυναίκες (εύχομαι να είχαν ελληνικό διαβατήριο) που έγιναν η αιτία να ορίσω το travelling in style. Πρωταρχικά για εμένα την ίδια, που μου έτυχε πολλές φορές να μπλοκαριστώ μπροστά στη ντουλάπα, με κίνδυνο να χάσω την πτήση μου...




  
travel in style, comfort and luxury:(ας εξαιρέσουμε την Beckham γιατί μας μπερδεύει με τα ταγιέρ και τα 15ποντα...)


1.the shoes:Ένα τζιν παντελόνι με flat παπούτσια  δείχνει πάντα όμορφο. Συνήθως επιλέγουμε κλειστά παπούτσια ασχέτως εποχής για να αποφύγουμε μικροατυχήματα που ίσως χαλάσουν το πεντικιούρ μας. Ανοιχτά ή κλειστά παπούτσια πάντως, καλό είναι να έχετε μαζί σας ένα ζευγάρι σκουρόχρωμα καλτσάκια για να φορέσετε στον έλεγχο αν σας ζητηθεί να αφαιρέσετε τα παπούτσια σας στο x- rays μηχάνημα... Για εσάς κυρίες μου που δεν ζείτε χωρίς τα τακούνια σας, διαλέξτε αυτά που δεν ακούγονται όταν βαδίζετε και "κρύψτε τα" κάτω από ένα πολύ μακρύ τζιν.


 2.the colors: Τα χρώματα που δείχνουν super cool στα αεροδρόμια είναι τα ουδέτερα γήινα, τα σιέλ των τζιν, το γκρι σε όλους τους τόνους και το μαύρο. Αφήστε τα υπερβολικά έντονα εμπριμέ, ή τα χρωματιστά σύνολα για τους συνταξιούχους και τα πολυτελή κρουαζιερόπλοια! Ντυθείτε "φυσικά" casual και σε layers ώστε να προσθέτετε, ή να αφαιρείτε κάποιο ρούχο, ανάλογα με τη θερμοκρασία εδάφους, ή αέρα!




Ειδικά στην περίπτωση οικογενειακών εξορμήσεων, προσοχή, 
keep it basic and neutral




3.the pashmina: Oι πασμίνες που κάποτε έγιναν μόδα και φορούσαμε καθημερινά, επιστρέφουν δριμύτερες για χρήση  στο αεροπλάνο. Στα πολλές χιλιάδες πόδια ψηλά -που μας φοβίζουν- και στον χαμηλό  κλιματισμό -που μας παγώνει-, αυτές οι μίνι απαλές κουβερτούλες, μας είναι απολύτως απαραίτητες.



Οι αγαπημένες πασμίνες των  jet setters λέγονται Love quotes, έχουν άριστη ποιότητα (50% λινό - 50% βισκόζ), γράφουν ένα αισιόδοξο μήνυμα στην ετικέτα και επιπλέον, το 10% του κέρδους που αφήνουν, χαρίζεται σε φιλανθρωπικές οργανώσεις που στηρίζουν παιδιά. Κι εμείς θέλουμε! 


4.the sunglasses:Πολύ σπουδαίο gadget είναι τα γυαλιά ηλίου που θα δώσουν στυλ και θα σας καλύψουν, όταν κοιμηθείτε στον αέρα. Φορέστε τα πριν βγείτε από το σπίτι σας με κατεύθυνση προς το αεροδρόμιο και αφαιρέστε τα, όταν μπείτε στο δωμάτιο του ξενοδοχείου στον τελικό σας προορισμό! Τουλάχιστον όλοι αυτοί στις παραπάνω φωτογραφίες δεν τα αποχωρίζονται! 


5.the pet: Αν και βρίσκω ότι η Jessica Simpson έκανε υπερβολή στη χρήση των "VUITTON" αξεσουάρ, δεν μπορώ να αντισταθώ στο κεφαλάκι που κοιτάζει με απορία -και jet lag- μέσα από τη χειραποσκευή!


...μην αφήνετε πίσω τα ζωάκια σας,
take your pets with you when you travel!
...and always have a lucky flight!