Τρίτη 29 Ιουνίου 2010

*summer belle du jour

Αν ήδη ονειρεύεστε  να βάλετε στο προφίλ σας στο  facebook την καλοκαιρινή σας εκδοχή, θα σας χρειαστεί μια super close up φωτογραφία σας...are you ready girls???? πρώτα  εφαρμόζουμε το μαγικό "waterproof summer make up" και μετά ποζάρουμε !στο φακό -ή στον κόσμο!-
summer make up in 5 simple steps:
  1. Αφού καθαρίσουμε το πρόσωπο μας με τον τρόπο που ταιριάζει στο δέρμα μας απλώνουμε την αντηλιακή μας κρέμα. 
Κορυφαία  αντηλιακή  σειρά  θεωρώ εδώ και χρόνια την Creme Teinte της σειράς Anthelios XL 50+ , της La Roche Posay, γιατί ενώ προστατεύει όσο λίγες κρέμες,έχει και λίγο χρώμα που σπάει το εφέ μάσκας μίας τόσο έντονης κρέμας.
 Εξαιρετική  επίσης βρήκα για κάτω από το μακιγιάζ την καινούρια Genifique Soleil SPF 30 της Lancome που νιώθεις ότι τονώνει το δέρμα και μυρίζει υπέροχα, όπως οι περισσότερες κρέμες της γαλλικής αγαπημένης εταιρίας...  
2. Εάν η αντηλιακή σας κρέμα είναι χωρίς χρώμα, χρησιμοποιήστε μια κρέμα με χρώμα και SPF. Αυτή με την οποία αντικατέστησα τα βαριά foundation του χειμώνα είναι η Tinted Moisture Protection της Shiseido που συσφίγγει και προστατεύει με SPF 20. Στις περισσότερες φωτογραφήσεις μόδας όμως, χρησιμοποιούν για βάση font de teint το super προϊόν της Mac, Face and Body Foundation, ειδικά όταν έχουν φόντο τη θάλασσα και τον ήλιο...το μπουκάλι βέβαια είναι γίγας,μοιραστείτε το με μια φίλη ;-)

3.Στη συνέχεια απλώνουμε με ειδικό πινέλο το bronzer σε μορφή πούδρας για να σταθεροποιήσουμε όλα τα προηγούμενα (προσωπικά, i love anything from Guerlain) και τονίζουμε τα μήλα με λίγο cream blush (try NARS Orgasm/South beach cream blush) .


4.Tελειώσαμε με το δέρμα και πάμε στα μάτια. Εδώ μπορεί να γίνει λάθος και να θυμίζουμε κλόουν με bikini. To μυστικό για εμένα είναι τα χρώματα.Στην παραλία όμορφες και φυσικές δείχνουν οι αποχρώσεις του καφέ. Κάποτε μου άρεσε και το ηλεκτρίκ αλλά απαιτεί μαεστρία επαγγελματία μακιγιέρ, οπότε, αφήστε το καλύτερα...
 Διάσημες σκιές ματιών για αυτή τη χρήση θεωρούνται οι Long Wear cream shadows της Bobbie Brown (my favorite color is beach bronze),αλλά φέτος συζητήθηκαν πολύ και οι 22 αδιάβροχες σκιές aqua cream της Make Up For Ever ( όμορφο χρώμα είναι το 14/satin brown και πολύ φυσικό είναι το 15/ taupe ).




Μετά τις σκιές σειρά έχουν τα αδιάβροχα μολύβια ματιών. 
Εδώ ξεχωρίζω το Powerpoint eye pencil της Mac, ειδικά στην ματ απόχρωση stubborn brown,




το κλασσικό, "μαλακό", αδιάβροχο μολύβι ματιών της Clarins,

αλλά και το waterproof eye liner της σειράς Μake Up For Ever αν έχετε συνηθίσει να βάφετε τα μάτια σας με eye liner, αντί για μολύβι.
  Και έφτασε η στιγμή της αδιάβροχης μάσκαρα. Σταθερές αξίες θεωρούνται η Inimitable waterproof mascara multidimensionnel της Chanel,
η Everlong warerproof mascara του Yves Saint Laurent,


αλλά και η  -best seller-, Great Lash waterproof της Maybelline, στην περίπτωση που δεν θέλετε να πληρώσετε ακριβά μια καλή αδιάβροχη μάσκαρα!
5.Τέλος για τα χείλη μας πολύ ανθεκτικό θεωρείται το νέο Double wear stay in place lipstick της Estee Lauder. Οι πιο κατάλληλες αποχρώσεις για εμφανίσεις με μαγιό, είναι κατά τη γνώμη μου οι ανοιχτόχρωμες, stay coral και stay ginger. 
Αν πάλι βρίσκετε χαριτωμένη και σέξι, τη συχνή κίνηση ανανέωσης του κραγιόν σας, απίθανα κραγιόν έβγαλε φέτος η Clarins, διάφανα σαν gel και πολύ ενυδατικά. Lisse minute, Baume Cristal, καλύτερο χρώμα για εμένα είναι το crystal red.
Για να αφαιρέσετε όλα αυτά θα χρειαστείτε ένα καλό προϊόν demaquillage. Kάθε καλοκαίρι θυμάμαι το All Mascaras eye make up remover της Helena Rubinstein, γιατί όπως λέει και το όνομα του, δεν του ξεφεύγει καμία μάσκαρα!
and a last tip:
προσέξτε, με τόσα προϊόντα μακιγιάζ δεν λιώνουμε σαν κάβουρες στον ήλιο! στεκόμαστε 
στιγμιαία στον ήλιο και τρέχουμε να αναζητήσουμε σκιά! δεν θέλουμε πρόσωπο με λεκέδες  το Σεπτέμβριο! 
have fun,cover up!

*Αναμφίβολα μετά από δοκιμές δεκάδων δειγμάτων, είμαι λάτρης των προϊόντων ομορφιάς και έμαθα να ξεχωρίζω το αξιόλογο ! Ωστόσο, οι απόψεις του παραπάνω post τοποθετούνται χρονικά την περίοδο που γράφτηκε. Για σύγχρονες τάσεις σχετικά με καλλυντικά προϊόντα περιηγηθείτε στις σελίδες του eshop μου www.hautenature.net.
 Εκεί, η βιολόγος αδερφή μου Ειρήνη Πασχαλέρη, επιλέγει καλλυντικά με όρο να μην περιέχουν χημικά στη σύστασή τους. SEE YOU ALL THERE !