Παρασκευή 18 Ιουνίου 2010

*bikini survival guide (...end of June)

Το πρώτο μπάνιο έγινε. 
Κρυουλιάρες ή όχι, δεν μας έμεινε επιλογή. Η θερμοκρασία έφτασε στα ύψη και όλες βρήκαμε έναν έκτακτο τρόπο να βραχούμε!

Η μετάβαση βέβαια από το γκρι φόντο του τσιμέντου στο απέραντο γαλάζιο, έχει τα μυστικά  της... Δεν φοράς απλά το μπικινάκι σου και voila, κουκλίτσα στην ακτή...Έχεις μια αγριάδα στην αρχή, μια αγαρμποσύνη, που κάνει μπαμ!
Στην άλλη πλευρά του νομίσματος βρίσκονται οι καλλονές του Sports Illustrated...
Ήμουν 20 ετών και κάτι ψιλά, όταν ο τότε boyfriend επέστρεψε από σπουδές στην Αμερική φορώντας ένα φούτερ NYU και κρατώντας ένα περιοδικό στο χέρι...Δήθεν  καιγόταν για το american football, εγώ καχύποπτη,  τον κατάλαβα αμέσως----> πλήρωνε την ετήσια συνδρομή για το ένα και μοναδικό τεύχος, το αφιέρωμα στα super models με μαγιό...
Αξιοπρεπής και περήφανη αν και μικρή, δεν θα επέτρεπα σε μια παλιοφυλλάδα να θρέψει την ανασφάλεια μου και πέρασα στην αντεπίθεση. Σε αυτά τα κορίτσια θα μοιάζω όταν φοράω μαγιό, υποσχέθηκα στον εαυτό μου και βάλθηκα να  ποζάρω σαν αυτά, σε όλες τις καλοκαιρινές μου φωτογραφίες...   
Τι μου έμαθε αυτή η μακροχρόνια έρευνα (μίμηση...!) :
Πριν εμφανιστείς με μαγιό, μία προετοιμασία, πρέπει να την κάνεις...αν βαριέσαι τη διαδικασία προφασίσου αδιαθεσία με πόνο, απόλαυσε το πρωινό σου μέχρι το απόγευμα και εμφανίσου στο ηλιοβασίλεμα με καφτάνι και πολύ bronzer. Αν όμως θέλεις να περάσεις την ημέρα σου αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις, πρέπει να σκηνοθετήσεις τον εαυτό σου :
victoria beckham www.elle.com
Μόνο εδώ έχεις την ευκαιρία να φορέσεις μαγιό με παγιέτες, animal print, retro pin up σύνολα, σέξι ολόσωμα με περίεργα ανοίγματα, μεγάλο καπέλο και υπερβολικά ψηλές πλατφόρμες.
Στην πισίνα μου αρέσει το στημένο. Το κυριλέ και το βαμπ. 
important notice :
Eίναι το στυλ που πρέπει να απορρίψεις αν τύχει κι ανέβεις σε σκάφος, για το λόγο ότι προτιμάται από κάτι "άλλα" κορίτσια που θα προσκληθούν σε μίνι κρουαζιέρες στα νησιά αυτή την εποχή ...και δεν θέλεις ο κόσμος να μπερδευτεί.. ;-)))) 
2. Στην παραλία.
Στην πλαζ δείχνουν όμορφα τα εμπριμέ μαγιό και ρούχα με θαλασσινά μοτίβα, με κοράλλια και αστερίες. Καλύτερα χρώματα σε αυτό το περιβάλλον θεωρώ το τυρκουάζ  και το άσπρο. 
Τα κοσμήματα στην παραλία μπορούν να δείξουν υπέροχα και σέξι εάν είναι λεπτοφτιαγμένα, αληθινά χρυσά για να αντέχουν στο αλμυρό νερό, ή ethnic ημιπολύτιμα, δεμένα σε ασήμι. Σε καμία περίπτωση δεν φοράμε στη θάλασσα faux bijoux.
Εάν το σώμα σας είναι πολύ λεπτό και θέλετε να το τονίσετε ελαφρώς, προτιμήστε  μικρά brasil κάτω μέρη για το μαγιό σας. Όχι string, σκαφτό brasil εννοώ ! Αν πάλι έχετε τα κιλάκια σας μην φοράτε σεξουαλικά bikini, γιατί ας μη ξεχνιόμαστε, οι άνδρες σχολιάζουν τα πάντα όταν μας έχουν γύρω τους ημίγυμνες...

3. Στο σκάφος.
Το πιο ενδεδειγμένο στυλ για εν πλω εμφανίσεις είναι by far το αθλητικό. Μάσκες, αμάνικα σωσίβια γιλέκα, βατραχοπέδιλα, μια ιστιοσανίδα του surf γίνονται εδώ τα ωραιότερα αξεσουάρ, σας ομορφαίνουν και ξορκίζουν το γκομενέ στυλάκι ! 
Αντί να ασχολείστε με το styling των μαγιό ασχοληθείτε με το δέρμα σας που θα είναι εκτεθειμένο όσο πουθενά αλλού και με τα μαλλιά σας που θα μπλέξουν ανεπανόρθωτα τα μποφόρ του Αιγαίου. Δώστε επίσης μεγάλη σημασία στο πεντικιούρ σας γιατί θα ξαναφορέσετε τα παπούτσια σας μόνο στα λιμάνια που θα "δένετε" τα βράδια και επιλέξτε όμορφες πετσέτες που θα χρειαστείτε για να μαυρίσετε στο sun deck (αν και λογικά παρέχονται από τον πλοιοκτήτη !).
 Επίσης μην ξεχάσετε να αντικαταστήσετε το ρολόι που φοράτε καθημερινά με  ένα ανδρικό,υπερβολικό, καταδυτικό ρολόι.                  

diaz - moore charlie's angels movie


 Εν ολίγοις,
don't just be yourself,
 become  the best you can be!


Καλό Σαββατοκύριακο!