Σάββατο 5 Ιουνίου 2010

Art Talk

i love my cheap art collection!

Η Cheapart έκθεση έρχεται και πάλι στην πόλη ! 
Με αφορμή την πρόσκληση που μου έδωσε στο χέρι προχθές, ο art lover και coordinator αυτού του αγαπημένου happening, Λευτέρης Πλακίδας, θέλησα να (ξανά)προσέξω όλα τα δικά μου αποκτήματα τέχνης, που περιτριγυρίζουν τη ζωή μου !


Όλα κάτι σημαίνουν. Ο μικρός Ιόλας μέσα μου γοητεύτηκε στην κάθε περίπτωση και επένδυσε στην τέχνη. Όχι ακριβώς σε εκείνη που έχει μουσειακή αξία αλλά στην άλλη...
1.αυτή του δρόμου, του ξυπόλυτου ζωγράφου (όπως σχολιάζει γελώντας ο πατέρας μου!) που εκθέτει τη δουλειά του έξω από τα ξακουστά μουσεία της Μαδρίτης,
2. αυτή που ψαχούλεψα στα παζάρια στο νότιο Παρίσι και συμπληρωματικά, 
3.αυτή που δημιούργησε τρυφερά, κάθε ρομαντική φυσιογνωμία και προσπαθεί να την προβάλλει μέσω internet...


 Όμως, το πλησιέστερο  σενάριο σε όλες αυτές τις εμπειρίες συλλογής μικρών έργων τέχνης, ήταν για εμένα η Cheapart.
 Που αλλού μπορείς να αγοράσεις πίνακες και άλλα μικροαντικείμενα τέχνης με φιξ τιμή--->ότι πάρεις 80 ευρώ;;;;;;;;Που αλλού θα τρυπώσει ο άσημος (για την ώρα...)  καλλιτέχνης για να εκθέσει τη δουλειά του;;;;Αγαπώ πολύ την Cheapart γιατί απευθύνεται σε όλους και ουσιαστικά μας δίνει την δυνατότητα να αποκτήσουμε τέχνη, προνόμιο που γενικότερα πληρώνεται πολύ, πολύ ακριβά. 
Cheapart Θεσσαλονίκης, Opening 7 Ιουνίου και διάρκεια έως 27 στο στρατόπεδο Κόδρα, καθημερινά 18.00 - 23.00. www.cheapart.gr
YOU SHOULD ALSO KNOW: την πρώτη βραδιά τα περισσότερα έργα εξαντλούνται, για να έχετε πολλές επιλογές, τη Δευτέρα 20.00 το βράδυ αξίζει να είστε εκεί...see you there!


Στην Αθήνα βέβαια, συμβαίνει σήμερα, άλλο απίθανο κι αγαπημένο. Το κινητό παζάρι Μeet Μarket  κλείνει τη σεζόν με το μεγαλύτερο event στην ιστορία του και ξεχειλίζει πρωτοπορία και πρωτοτυπία!



Η coordinator του  παζαριού Alison Damianou συγκεντρώνει για λογαριασμό μας κάθε free spirit δημιουργό και  στήνει πάγκους με  χειροποίητα ρούχα, αξεσουάρ, μουσικές και τρόφιμα που δεν θα βρούμε ποτέ στα μαζικά highstreet καταστήματα. Η ίδια κατασκευάζει απίθανα σκουλαρίκια και θα τα αναγνωρίσετε από τα σπιρτόκουτα που τα κρεμάει ανά ζευγάρι ! Προσωπικά νιώθω ότι με μια βόλτα στο Meet Μarket παίρνω  τη δόση της ημέρας που ξορκίζει την κακογουστιά !  
ΜΌΝΟ ΠΡΟΣΟΧΗ! ΔΙΑΡΚΕΙ ΠΟΛΥ ΛΙΓΟ !
Απόψε το βράδυ λοιπόν, (Σάββατο 5 Ιουνίου από τις 19.00 έως τις 4.00), σκαλίξτε με μανία τους πάγκους του Μeet Μarket προς ανεύρεση μικρών θησαυρών. Πέρα από τα αντικείμενα,να ξέρετε, θα σας αρέσουν πολύ και τα μουτράκια των εκθετών και των επισκεπτών ;-)... Technopolis, αίθουσα Νίκος Γκάτσος, Πειραιώς 100, Γκάζι.  www.themeetmarket.gr


Επιπλέον μια που  καλοκαίριασε, θέλω να συμπεριλάβω στα χειροποίητα που αξίζουν, τα σανδάλια της Ράνιας στη Μύκονο (Scalini tel.22890.25601), αλλά και τα μαγιό που ζωγραφίζει στο χέρι η  Fedra Ioakim και σκοπεύει -πέρα από τις φίλες της που είναι όλες fans-, να τα διαθέσει σε μικρά και ιδιαίτερα μαγαζάκια στην Αθήνα αλλά και στα νησιά! (Contact Fedra, 6937.824078)

have a nice
artfull life!
 (η τέχνη μας κάνει να ξεχνιόμαστε = η τέχνη θα μας σώσει !)