Παρασκευή 5 Μαρτίου 2010

*FINDING WONDER(JEANS)LAND!



Την πρώτη φορά που πάλεψα για το τέλειο τζιν παντελόνι πήγαινα στην Πρώτη λυκείου. Ήταν ένα levis 501 με ένα κόκκινο εμπριμέ φουλάρι, ραμμένο στην πίσω τσέπη. Το κατάστημα όπου βρισκόμουν είχε ένα πατάρι και η πρόβα γινόταν εκεί. Έστειλα λοιπόν κάτω με την πωλήτρια που με εξυπηρετούσε το τζιν που είχα βρει ανάμεσα σε δεκάδες άλλα. (τότε οι πωλήτριες άνοιγαν την κουρτίνα του δοκιμαστηρίου και σε κολάκευαν μέχρι τελικής πτώσης! ). Κατεβαίνοντας τη σκάλα πρόσεξα ότι κάποια άλλη πελάτισσα αγόραζε το "δικό" μου τζιν. Στην προσπάθεια μου να διεκδικήσω το παντελόνι,σκόνταψα στο προτελευταίο σκαλί, έπεσα, στο μαύρο καλσόν που φορούσα άνοιξαν δύο τρύπες στα γόνατα και το ένα μου παπούτσι - μπαλαρίνα, εκτοξεύτηκε με δύναμη προς το ταμείο, με αποτέλεσμα να χτυπήσει το στερεοφωνικό και να σταματήσει τη μουσική του μαγαζιού...



Τελικά, έχασα το τζιν και έκλαψα πολλές ώρες για το ρεζίλι. 
Σήμερα σε ανάλογη περίπτωση θα γελούσα πολλούς μήνες για το ρεζίλι και σε καμία περίπτωση δεν θα έτρεχα για να μη χάσω ένα τζιν παντελόνι. Αντίθετα με κάποτε που ψάχναμε την πηγή των original jeans , σήμερα  η προσφορά στην αγορά είναι τεράστια. Φανταστείτε ότι στο  Selfridges του Λονδίνου βρήκα την  εταιρία "BODYMETRICS made to measure jeans", που σκάναρε σε 200 σημεία το σώμα μου σε ένα δωμάτιο-υπολογιστών για να βρεθεί -όσο έπινα καφέ - το τέλειο τζιν για εμένα!


 Πέρα όμως από την τεχνολογία, αν ψάχνετε στην αγορά το τζιν που θα δείξει υπέροχο το σώμα σας και μισείτε όπως εμένα τα anti-fit τζιν  (ενώ παραδόξως θεωρούνται από κάποιους super cool), ακολουθήστε τα εξής βήματα:


1. Επιλέξτε πρωινή ώρα, εκτός Σαββάτου για να αποφύγετε τις ώρες αιχμής της αγοράς που θα σας κουράσουν.
2. Προγραμματίστε από το σπίτι  τη διαδρομή στα καταστήματα που θα επισκεφτείτε. Ένας νοητός χάρτης είναι χρήσιμος, για να μην ξεχαστείτε και πηγαινοέρχεστε.
3. Μην ζητήσετε τη βοήθεια και τη γνώμη κανενός, γιατί ακόμη και η φίλη σας που σας λατρεύει, μετά το τρίτο τζιν που θα προβάρετε θα βαρεθεί και θα  τα βλέπει όλα ίδια.
4. Προσπαθήστε να μην έχετε φάει american breakfast buffet με pancakes , scrable eggs με σολομό και ένα double latte εκείνο το πρωινό! Φάτε κάτι ελαφρύ, αλλά πιείτε οπωσδήποτε καφέ.
5. Έχετε ήδη στο νου σας τι είδους τζιν ψάχνετε. ΔΗΛΑΔΗ:  αναζητάτε το cool καθημερινό τζιν που θα φοράτε με φαρδιά  t-shirts;;; ή το super sexy τζιν για να χορεύετε στους ρυθμούς του Σάκη;;;; Αφού ξεκαθαρίσετε στο μυαλό σας τις δύο κατηγορίες και βρείτε αυτό που θέλετε, φορέστε τα ακριβώς ανάποδα----->το sexy τζιν με t-shirt το πρωί και το casual  για να χορέψετε στο Ρουβά !
6. Αν τις 9 στις 10 φορές φοράτε τακούνια με τα παντελόνια σας, φροντίστε να έχετε μαζί σας ένα ζευγάρι ψηλοτάκουνα παπούτσια για να έχετε καλύτερη εικόνα και αίσθηση  των τζιν  που προβάρετε. Για το "πήγαινε - έλα"  όμως στην αγορά, φορέστε αθλητικά και φόρμα. 
7. Αφού προβάρετε 50 μοντέλα σε τζιν είστε τώρα έτοιμη να προβάρετε άλλα τόσα!



Τα πατρόν των τζιν μπορούν να χωριστούν σε 5 κατηγορίες:
www.johnlewis.com

straight - είναι αυτό που ταιριάζει στα περισσότερα σώματα χωρίς όμως να τονίζει ιδιαίτερα τα σημεία. Ίσιο από την περιφέρεια μέχρι τον ποδόγυρο το θεωρώ ιδανικό για τα γεμάτα και πολύ καμπυλωτά σώματα γιατί βελτιώνει την εικόνα και δεν προκαλεί.

bootcut : είναι στενό από την περιφέρεια μέχρι το γόνατο και ανοίγει παρακάτω τραβώντας την προσοχή από τα "ψωμάκια" ή την φαρδιά λεκάνη. Μπορεί πραγματικά να βελτιώσει ασυμμετρίες.

flare : είναι αγαπημένο μου πατρόν γιατί είναι το ενδιάμεσο του straight και του bootcut. Είναι δηλαδή ίσιο και στενό από την περιφέρεια μέχρι κάτω και ανοίγει διακριτικά στον ποδόγυρο. Αν βρείτε το σωστό flare, δεν θα φοράτε άλλο τζιν!

boyfriend : είναι φαρδύ στη μέση, στους γοφούς και στα πόδια. Ήρθε για να εκτοπίσει το fashion faux pas----> απαίσια στενά-χαμηλά τζιν που μόλις καθίσεις φανερώνουν το εσώρουχο σου...  Την άνοιξη φορέστε το boyfriend τζιν σας με πολύ ψηλά πέδιλα και γυρισμένο  ρεβέρ!

skinny : είναι στενό από πάνω μέχρι κάτω και αρκετά μακρύ. Στην εκδοχή που έχει lycra στη σύνθεση του θα το νιώθετε πολύ πιο άνετο. Παίζει το ρόλο του ανεπιτήδευτου κολάν που χρειάζεται η ντουλάπα σας για να θεωρείται επίκαιρη. Τα παπούτσια που συνδυάζονται καλύτερα με τα skinny είναι  μπότες ή shoe boots .

AΓΑΠΗΜΕΝΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ :

Τζιν παντελόνια πωλούνται παντού. Μπορεί να βρείτε το τέλειο παντελόνι στα highstreet καταστήματα και να σας στοιχίσει 45 ευρώ, μπορεί όμως να ερωτευτείτε κάποιο designer τζιν και να πληρώσετε 250 ευρώ ή αν η τιμή δεν σας σταματά, £985 για το biker μοντέλο του Βalmain...
Τα παρακάτω καταστήματα έχουν πάντα επίκαιρα μοντέλα σε τζιν  :
  • fena fresh στο θρυλικό κτίριο ΗΛΥΣΙΑ στην Παύλου Μελά στη  Θεσσαλονίκη και στο Mediterranean Cosmos,
  • soho soho, σε Κηφισιά, Γλυφάδα, Μύκονο και Θεσσαλονίκη (Προξένου Κορομηλά 15, ask for stylish  Katerina to assist you, i always do!!!!), 
  • diesel stores και diesel corners σε όλη την Ελλάδα,
  • attica department stores,
  • free shop, στα δύο καταστήματα του Κολωνακίου ή στη Γλυφάδα και στο Ν. Ψυχικό,
  • zilly,  στο Κολωνάκι,στη Γλυφάδα,στην Κηφισιά, στο Golden Hall, στη Μύκονο και στο Ηράκλειο.

Οι νέες  μάρκες βέβαια στα τζιν ξεπροβάλλουν μηνιαία, έτσι αυτή που σήμερα θεωρείται hip μπορεί σύντομα να είναι passe. Άρα δεν  ψάχνουμε απλώς το τελευταίο τζιν που φόρεσε η Sienna Miller, αλλά  το τζιν που θα αναδείξει την πιο τέλεια εκδοχή του σώματος μας! H Elle Macpherson έχει δηλώσει, " δεν αγοράζω τζιν αν δεν νιώσω ότι με αδυνατίζει περισσότερο από αυτά που ήδη έχω..."

Μιλάς κι εσύ βρε Elle που έχεις το ψευδώνυμο THE  BODY ????....!!!!!