Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2010

*SPRING SMART SHOPPING

 Από τις αρχές Ιανουαρίου τα περιοδικά σας δείξανε τις τάσεις για την άνοιξη και πολλά μαγαζιά ήδη κρέμασαν τις καινούριες παραλαβές. Αυτό όμως που θα ήθελα εγώ να προλάβω είναι τις λάθος αγορές. 


My sweethearts, θέλω να τονίσω ότι στην αλλαγή της σεζόν από χειμώνα σε άνοιξη, όλα τα καινούρια δείχνουν ωραία! Κι εσείς,ζαλισμένες μετά τη δουλειά ή τη βιβλιοθήκη (ξέρω,έχετε εξεταστική), θα το κάνετε το λάθος. 
Εγώ πάντως το έχω κάνει πολλές φορές...Τι να έχετε άρα στο νου σας, πριν σας  παρασύρει σε αγορές η ανοιξιάτικη διάθεση-αφηρημάδα:

  •  το πρώτο και κυριότερο που πρέπει να κάνετε  είναι να κατεβάσετε από τα πατάρια, ή να βγάλετε από τις αποθήκες σας όλα τα καλοκαιρινά ρούχα και αξεσουάρ που έχετε φυλάξει από προηγούμενες χρονιές. Ναι,ξέρω ότι είναι νωρίς μέσα στο Φεβρουάριο, αλλά  ως wise shopper οφείλετε να οργανωθείτε από νωρίς.   
  • αφού αποφασίσετε τι θα κρατήσετε,τι θα μεταποιήσετε και τι θα χαρίσετε, καλό είναι να γράψετε σε λίστα τα basic κομμάτια της γκαρνταρόμπας σας (π.χ. έχω:μακρύ γκρι t-shirt, ριγέ μαρινιέρα, μπλε cotton blazer κτλ.). Έτσι θα εντοπίσετε ότι πιθανόν χρειάζεστε ένα khaki παντελόνι, ή μία μακριά ζακέτα.
  • στα καταστήματα τώρα, θα σας συμβούλευα να περιορίσετε τις επιλογές σας σε μία μόνο χρωματική παλέτα, αυτή των μπεζ-άσπρο-γκρι χρωμάτων και των εξελιγμένων αποχρώσεων τους. Δηλαδή,  σκεφτείτε τα χρώματα που έχουν  οι κρέμες ζαχαροπλαστικής ,οι   πούδρες στο τσαντάκι του make up  και τα περιστέρια στο Σύνταγμα(!). Το τρικ είναι ότι συνδυάζοντας αυτά τα χρώματα  μεταξύ τους έχετε ένα ultra modern ανοιξιάτικο  αέρα, ενώ ελαχιστοποιείτε  το ενδεχόμενο να σας έντυσε για το Πάσχα η νονά σας  (μπλε-άσπρο-κόκκινο).
  • τα υφάσματα τώρα που πρέπει να επιλέξετε στα παραπάνω χρώματα είναι, πλεκτό,νήμα, δέρμα,ζέρσεϊ, καστόρ, σατέν, βαμβάκι, λινό, δαντέλα και συμπληρωματικά τα used jeans σας. Όλα αυτά φοριούνται την άνοιξη από το πρωί ως το βράδυ, με αξεσουάρ που πάλι θα επιλέξετε σε nude αποχρώσεις. 
 Δοκιμάστε λοιπόν να μπείτε σε κάποιο κατάστημα που ψωνίζετε συνήθως, απορρίψτε προσωρινά τα εμπριμέ  ή τα ναυτικά  και τηρείστε ακριβώς τις οδηγίες.         
Είμαι σίγουρη ότι με το  πρώτο  ρούχο ή αξεσουάρ  στις σωστές ποιότητες και αποχρώσεις που θα  βάλετε στις ντουλάπες σας,


θα τη νιώσετε την άνοιξη!  


PANTONE COLOUR GUIDE-MY CHOICES (click to enlarge)