Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2010

*Hunter,Uggs and friends...



Υπάρχει μία κατηγορία παπουτσιών που με παίδεψε! Αναφέρομαι στις μπότες που χρειάστηκα για μία εκδρομή στο βουνό, αλλά δεν ήθελα εκείνες τις apres ski μπότες που θα  φορούσα τελικά μόνο για  3 ημέρες...άρα, έπρεπε να βρω  το super ζευγάρι που θα μπορούσα να συνδυάσω και μετά, με τα πρωινά μου ρούχα κάθε μέρα στην πόλη.

Πρώτος σταθμός στην αναζήτηση των τέλειων cold weather boots ήταν οι Wellington της εταιρίας HUNTER. Ξέρετε,εκείνες τις πλαστικές γαλότσες που έχει ο μπαμπάς μου για το ψάρεμα από το 1970! Δηλαδή, πολύ πριν τις φορέσει η Kate Moss στο Glastonbury (υπαίθριο  music festival) και αργότερα όλος ο πλανήτης... Από τη ΗUNTER θα επέλεγα τα πιο fun κομμάτια της γκάμας. Αφού είναι πλαστική και γαλότσα,τουλάχιστον ας έχει κάτι να πει!

1.Festival Lace-up limited edition- Rubber but chic!
2. Jimmy Choo for Hunter crocodile print- η designer εκδοχή σε μαύρο ή κόκκινο χρώμα, με εκκεντρική animal print φόδρα.
3. Wateraid wellies- έχουν πλάκα και ποσοστό των πωλήσεων πάει στην φιλανθρωπική οργάνωση Wateraid που παρέχει καθαρό νερό  και διδάσκει  κανόνες υγιεινής σε φτωχούς ανθρώπους σε όλο τον κόσμο.
4. Festival tall 2010- rock η μόδα, rock και οι γαλότσες μας! το μοντέλο που μόλις κυκλοφόρησε.
5. RHS original- ποιός είπε οτι οι flower wellies δεν είναι sexy ;;; συνδυάστε τις  με μίνι εκρού δαντελένιο φόρεμα, vintage τζιν μπουφάν, αφήστε σγουρά τα μαλλιά σας και ψεκάστε όλο το σπίτι με Anais Anais!

Αφού εξαντλήσαμε το θέμα της ιδανικής μπότας για βροχή, πάμε τώρα στις sheepskin boots. Πρώτη εταιρία στις πωλήσεις και μάλλον ήδη στις ντουλάπες σας, οι UGG boots! Mια βόλτα στο Κολωνάκι και μετράς δέκα γκρι και δέκα καμηλό ζευγάρια το λεπτό... Προσωπικά τις φλερτάρω τα 4 τελευταία χρόνια αλλάζοντας διαρκώς γνώμη για το αν πάνω μου είναι ugg ή ugly. Νομίζω όμως οτι βρίσκω πολύ cute  τα έντονα χρώματα, συνδυασμένα με ανεπιτήδευτα πλεκτά και  fitness ρούχα!
1. ugg classic short pink 2009 
  2. ugg bailey button crystal blue
    3.ugg classic tall sheashell rose
  4.ugg classic short ultramarine

Υπάρχουν όμως κι άλλες εταιρίες που καταπιάνονται με αυτό το υλικό . Έψαξα λοιπόν για τα ωραιότερα Ugg alternatives----> click on image to enlarge:
1,2,3,4 - Tα μοντέλα που μου αρέσουν από την εταιρία Love From Australia. Έχουν ιδιαίτερες λεπτομέρειες, ενώ φαντάζομαι μετά από παγκόσμια δέηση εκατομμυρίων  γυναικών έβγαλαν και μία συλλογή με wedges, δηλαδή πλατφόρμες!
5,6 Δείγματα από την εταιρεία ΕMU που έχει τη φήμη της φθηνότερης επιλογής σε μπότες αυτού του τύπου (είδα το μπεζ στη βιτρίνα του fokas).

Η τελευταία όμως τρέλα των fashionistas δεν είναι τόσο συμβατή...ινδιάνικες μπότες και παπούτσια εμπνευσμένα από τη ζωή στον βόρειο πόλο γίνονται η τελευταία εμμονή! Όσο πιο ethnic τόσο πιο hip! 
1.Fitflop Anna Sui Shakoha boots- πουλήθηκε αποκλειστικά στο www.netaporter.com και στο χολιγουντιανό www.shopintuition.com. Επειδή  πέρα του επίκαιρου στυλ του,γυμνάζει και τα πόδια έγινε αμέσως sold out ! Ας ελπίσουμε οτι θα το ξαναλανσάρουν του χρόνου .
2. Mou Tall Eskimo boots- έχουν σήμα κατατεθέν τα μάλλινα εκρού γαζιά και το γκρι θεωρείται το πιο όμορφο χρώμα.
3. Μukluk Canada fur boots- το εταιρικό τους λογότυπο συνοδεύει μία ινδιάνικη σκηνή. Γιατί άραγε;;

Βέβαια, είμαι σίγουρη οτι υπάρχει και η κατηγορία κοριτσιών που δεν θα θυσίαζε το glam style της ψάχνοντας για cold weather boots. Ιδού λοιπόν οι πιό όμορφες,  logo κοριτσίστικες μπότες που βρήκα στην αγορά--->click on image to enlarge:

1. Juicy Couture Leo boots
2. Juicy Couture misty flannel boots
3. Juicy Couture igloo wedge boots (πολλά Juicy μοντέλα βρήκα στη Θεσσαλονίκη στο Galleria di Scarpe) 
4.Tory Burch Gigi 2 quilted wedge boots (αγαπημένη μου αμερικάνικη σειρά που πωλείται από πέρυσι στην Καλογήρου www.toryburch.com)  
5.Μoncler margot boots (www.moncler.com)
6.Burberry check lace print boots

ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΚΑΛΥΨΑ ΟΛΑ ΤΑ ΣΤΥΛ
ΚΑΙ ΝΑ ΒΡΕΙΤΕ ΤΟ ΝΟΥΜΕΡΟ ΣΑΣ
ΤΩΡΑ ΣΤΙΣ ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ.
ΆΛΛΩΣΤΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΊΖΩ ΟΤΙ ΟΛΑ  ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ  ΜΟΝΤΕΛΑ ΘΑ ΦΟΡΕΘΟΥΝ ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΠΟΜΕΝΟ ΧΕΙΜΩΝΑ!
Καλή μας εβδομάδα