Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2009

*George and the city!


Τι σχέση μπορεί να έχει η ντουλάπα της jackie kennedy με τη σύγχρονη νέα Υόρκη και με εμένα;
O συνδετικός κρίκος σε όλη την ιστορία είναι ο fashion designer GEORGE YFANTIDIS, αγαπημένος μου φίλος, μόνιμος κάτοικος Νέας Υόρκης και διάδοχος του Οleg Cassini, του ανθρώπου που έντυσε την κυρία Κένεντι στη δεκαετία του '60 με τόσο στυλ ώστε να αποτελεί ακόμη πρότυπο για κάθε first lady!
Σκέφτηκα ότι θα ήταν ωραία ιδέα να του πάρουμε μια συνέντευξη,να τον ρωτήσω δηλαδή, ότι τον ρωτάω σχεδόν όποτε τον βλέπω, για τη μόδα και τη λατρεμένη Νέα Υόρκη!

Ε.Π. -Λοιπόν Γιώργο,μια που ζεις στο Μανχάταν μπορείς να μας πεις πόσο πληρώνει κάποιος για ένα διαμέρισμα μικρό αλλά ενδιαφέρον,σε μια ανερχόμενη περιοχή όπου ζουν νέοι και έχει και λίγο art χαρακτήρα; πες μας και την περιοχή με την ευκαιρία!
G.Y. -Mία νέα ανερχόμενη περιοχή στο Μανχάταν είναι το Hells Kitchen με μικρά γραφικά και νεανικά bars και restaurants. Oι τιμές εκεί είναι 2500$ με 3000$ για 65 /70 τετραγωνικά.
Ε.Π. -Πόσες ώρες δουλεύεις καθημερινά; υπάρχει σήμερα αυτό που λέγανε κάποτε american dream; δουλεύοντας στην Αμερική πλουτίζεις;
G.Y. -9.00-17.00 είναι οι ώρες δουλειάς, αλλά αν θέλεις να κάνεις καριέρα 10 με 12 ώρες είναι το λιγότερο που πρέπει να δουλεύεις. Οι Αμερικάνοι είναι ανοιχτοί σε όλες τις νέες ιδέες και τις δέχονται πολύ γρήγορα.Το american dream ισχύει ακόμη για αυτούς που έχουν καινούριες ιδέες και μπορεί να σε κάνει πλούσιο.
Ε.Π. -Μπορείς να μας προτείνεις ένα ωραίο bar στη Νέα Υόρκη,ένα ιδιαίτερο εστιατόριο και κάπου να πάμε after hours;
G.Y. -BARS:BLUE OWL east village,REVEL meat packing,DEATH & CO east village,MINETTA, PDT east village.
RESTAURANTS:MR CHOW για την καλύτερη pekin duck, MORIMOTO best sushi και καταπληκτική συλλογή από sake,BUDDAKAN panasian με ωραίο ντεκόρ,INDOCHINE fusion vietnamese,STK για steak και νεανική ατμόσφαιρα.
CLUBS:GREEN HOUSE,10AK,LE ROYALE,TENJUNE-meat packing
AFTER HOURS:CELLAR at Bryant park hotel,ROSE BAR at Gramercy hotel,ART meat packing

E.Π. -Οι περισσότεροι Αμερικανοί σχεδιαστές σχεδιάζουν ειδικές φθηνότερες συλλογές για τα πολυκαταστήματα. Aκόμη και ο ARMANI δημιούργησε πριν χρόνια τα καταστήματα ARMANI EXCHANGE (μόνο για την Αμερική και είμαι fun)ώστε να μπορούν όλοι να αγοράσουν την υπογραφή του. Τι άλλο διαφορετικό από την Ευρώπη βρίσκει κανείς κάνοντας shopping στη νέα Υόρκη;
G.Y. -NYC σημαίνει shopping! Eδώ μπορείς να βρεις ό,τι θέλεις πριν τον υπόλοιπο πλανήτη! Μία βόλτα στη Madison και στο Soho και θέλεις να αγοράσεις τα πάντα.Με το ιντερνέτ όλα έχουν γίνει πιο γρήγορα,το ZARA και ΤΟ Η&Μ βγάζουν σχεδόν ταυτόχρονα με τους σχεδιαστές τις αντιγραφές τους,για αυτό και οι designers προτιμούν να συνεργάζονται με εταιρίες με χαμηλό κοστολόγιο και να κάνουν original συλλογές. Έτσι, η Stella σχεδιάζει για το Gap, o Ιsaac Mizrahi για το TARGET,O Giorgio για το ΑΧ-ARMANI EXCHANGE κτλ.
E.Π. -Πριν λίγα χρόνια έκανες ένα φόρεμα για τη Sarah Jessica Parker! όταν τη συνάντησα εγώ σε κάποιο promo του Gap στην 5η λεωφόρο μου φάνηκε μικροσκοπική!μήπως τελικά η έξαλλη μόδα είναι ωραία μόνο στο size petite xs;;;
G.Y. -Οπωσδήποτε πολλά ρούχα σχεδιάζονται για petite sizes, αλλά ειδικά στις ΗΠΑ μπορείς να βρεις πολύ ωραία ρούχα σε μεγαλύτερα νούμερα. Η Sarah Jessica Parker είναι σίγουρα petite,αν και προσωπικά βρίσκω πιο σέξυ ειδικά από κοντά την Kim Cattrall (Samantha!) που είναι size 8 και βρίσκω επίσης φανταστική την Queen Latifah που είναι size 16!
E.Π. -Thank you George,φιλάκια,we'll keep in touch!
G.Y. -Thank you too!
Η κλασσική coctail σειρά OC by oleg cassini πωλείται σε καταπληκτικές τιμές στα πολυκαταστήματα όλης της Αμερικής.(Άρα για εμάς μόνο οn line...)
contact Georgio Yfantidis:fntds@yahoo.com